Dolazak i odlazak na utrku

OSOBNI AUTOMOBIL

Trkači koji na utrku dolaze osobnim automobilom imaju osiguran parking u blizini starog terminala zračne luke. Osoblje će usmjeravati sudionike na slobodna parkirna mjesta.

ORGANIZIRANI AUTOBUSI

Trkači koji na utrku dolaze organiziranim autobusima dužni su doći u termin polaska autobusa s terminala Pleso prijevoza na Autobusnom kolodvoru Zagreb, u terminu koji je previđen za njih. Ulazak je moguć samo u autobus koji je dodijeljen pojedinom natjecatelju. Povratak autobusima s utrke nema predviđene termine polaska, nego kreću kada se napune.

Molimo vas da se držite unaprijed zadanog rasporeda ulaska koji ste dobili, ukoliko propustite svoj termin za ulazak u zaštitnu zonu riskirate mogućnost ne ulaska u zaštićenu zonu i nemogućnost sudjelovanja na utrci 00:24 RUN.

Svlačionice i garderoba

SVLAČIONICE

U zgradi starog terminala Zračne luke nalaze se muške i ženske svlačionice, u kojima se treba presvući u odjeću i obuću za trčanje te staviti startni broj na prednju stranu majice. Sve ostale stvari koje trkač ima sa sobom treba spremiti u ruksak ili vrećicu te nakon sigurnosnog pregleda ostaviti u garderobi.

GARDEROBA

Nakon uspješnog prolaska kroz sigurnosnu provjeru, SVE osobne stvari ostavljaju se u garderobi, a trkači dobivaju narukvicu s kojom nakon utrke preuzimaju ostavljene stvari. U Zaštitno-ograničeno područje dozvoljeno je, osim trkačke odjeće i obuće, unijeti samo MOBITEL, DRŽAČ ZA MOBITEL (oko ruke ili pojasa) i SPORTSKI SAT. Trkači ulaze spremni za trčanje.

Ulazak u područje održavanja utrke

Ulazak u Zaštitno-ograničeno područje Zračne luke (područje održavanja utrke) moguć je samo u dodijeljenom terminu.

PRVA PROVJERA

Nakon presvlačenja u svlačionicama i stavljanja startnog broja na prednju stranu trkačke majice potrebno je pripremiti važeći osobni dokument, a koji ste naveli u prijavi utrke i pristupiti sigurnosnoj provjeri. Ukoliko osobni dokument nije ispravan ili ime i prezime na dokumentu ne odgovara onom otisnutom na startnom broju, osoba ne može pristupiti zaštitnom pregledu, tako niti nastupiti na utrci. Nakon provjere osobnog dokumenta i startnog broja pristupa se drugoj provjeri.

DRUGA PROVJERA

U drugoj fazi provjere trkači osobne stvari odlažu na pregled rendgenom i prolaze kroz metal detektorska vrata. Na zaštitni pregled rendgenom ne smiju se nositi stvari koje se nalaze na listi zabranjenih predmeta za unos u štićeni dio zračne luke. Ako se pronađe zabranjeni predmet isti će biti oduzet na točki zaštitnog pregleda od strane zaštitnog osoblja, te po potrebi, ovisno o zabranjenom predmetu, osoba koja ga nosi i predmet biti će predani djelatnicima aerodromske policije na daljnje postupanje. Kratak popis zabranjenih stvari:

  • Pištolji, vatreno oružje i drugi predmeti koji izbacuju projektile – predmeti koji mogu, ili se čini da mogu, biti upotrijebljeni kako bi uzrokovali ozbiljnu ozljedu izbacivanjem projektila.
  • Naprave za omamljivanje - naprave čija je primarna namjena omamljivanje ili imobilizacija.
  • Eksplozivi i zapaljive tvari i naprave - eksplozivi i zapaljive tvari i naprave koji se mogu, ili izgledaju kao da se mogu upotrijebiti za nanošenje ozbiljne ozljede ili za ugrožavanje sigurnosti zrakoplova.
  • Bilo koji drugi predmet koji se može upotrijebiti za nanošenje ozbiljne ozljede.
TREĆA PROVJERA

Nakon druge provjere, sve osobne stvari se ostavljaju u garderobi te se pristupa trećoj provjeri koju provodi zaštitar i osoba iz organizacije, a prije ulaska u Zaštitno-ograničeno područje zračne luke, kako bi osigurali unos samo dozvoljenih stvari (odjeća i obuća za trčanje, mobitel, držač za mobitel i sportski sat). Ukoliko se kod osobe pronađu zabranjeni predmeti/sredstva ona će biti trajno oduzeta, a osobi se ima pravo zabraniti ulazak u Zaštitno-ograničeno područje.

U Zaštitno-ograničenom području unesene stvari (odjeća, mobitel, držač za mobitel ili sportski sat) zabranjeno je ostavljati bez nadzora jer će iste biti uklonjene i trajno izuzete!

Chill out zona

Nakon prolaska treće kontrole natjecatelji ulaze u Chill out zonu gdje čekaju početak utrke. U zoni će od 20h biti zabavni program. Prostor je ograđen zaštitnim ogradama i zaštitnim trakama i natjecateljima NIJE DOZVOLJENO napuštanje ograđenog prostora. U Chill out zoni pušenje je zabranjeno!

Nije dozvoljeno odbacivanje stvari na površinu (čaše, boce, papiri i slično). Obavezno koristiti postavljene koševe/kontejnere za otpad.

Trasa utrke

Prilikom sudjelovanja u utrci, strogo je ZABRANJENO nositi sa sobom boce i čaše, a koje se nalaze u CHILL ZONI, kao i svako odbacivanje bilo kakvih predmeta cijelom trasom utrke.

Osobni predmeti koje sudionik nosi sa sobom moraju biti dobro osigurani/pričvršćeni od padanja i gubljenja. Ne smije se prelaziti linija ruba uzletno-sletne staze i staza za vožnju.

Start utrke

Start utrke je u 00:24 h i trči se jedan krug. Start i cilj su na istom mjestu.

Izlazak s područja održavanja utrke

Na izlazu također postoji sigurnosna provjera, pa je važno da se startni broj ne skida s majice nakon završetka utrke jer će se preko njega evidentirati izlazak iz Zaštitno-ograničenog područja.